HomeLocalAjutor europe...

Ajutor european pentru eficiența energetică

Conform unei informări postată de Primăria Piatra Neamț, “Persoanele vulnerabile din Piatra-Neamț, dar și cei care nu se încadrează în această categorie, vor putea beneficia de Componenta 16: REPowerEU a Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare al României care vine în ajutor cu două investiții: Investiția 4: Instalarea de noi sisteme de panouri fotovoltaice (consumatorii vulnerabili de energie) și instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice (consumatorii vulnerabili și populația generală) – voucher în valoare de 10.000 de Euro;

• Investiția 7: Reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii (voucher în valoare de 20.200 de Euro) prin: izolarea termică a peretelui exterior și a fațadei, inclusiv lucrări de finisare; lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, incluzând ferestre și uși; izolarea termică a acoperișului/planșeului și instalarea de noi sisteme de panouri fotovoltaice.

Beneficiarul final al investiției poate fi persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minime și care se regăsește pe lista persoanelor vulnerabile, ce poate fi consultată la Ghișeul Unic de Eficiență Energetică (GUEE) Neamț, din str. Alexandru cel Bun, nr. 27, Piatra Neamț (sediul Consiliul Judetean), sau la primăria pe raza căreia solicitantul are domiciliul. De asemenea, beneficiar poate fi orice persoană fizică (populația generală), care se încadrează în cerințele programului. Pentru beneficiarul final nu există contribuție financiară proprie, iar firma cu care va aplica va întreprinde toate demersurile pentru înrolarea în program, execuție lucrări și decontarea voucherului.

Toate informațiile utile despre cele două tipuri de investiții precum și Ghidurile specifice pot fi consultate la adresa: https://cjneamt.ro/…/ghiseul-unic-de-eficienta-energetica/.” se mai arată în anunțul Primăriei Piatra Neamț.

MAI MULTE ȘTIRI

Remember: Constantin Prangati, profesor şi scriitor al socialului

Constantin Prangati s-a născut pe 11 noiembrie 1934, la Oprişeşti, comuna Burdusaci, azi, Răchitoasa, Bacău. Licenţiat ...

Practici populare: Descântecul

Considerații Psihoterapia, fitoterapia, chinoterapia, meloterapia, balneoterapia sunt denumiri moderne ale unor tehn...

Cartea zilei: Maria Trofin – „Anotimpuri”

Anotimpuri În anul 2014, la Editura Capriccio din Piatra-Neamţ apărea volumul Mariei Trofin, intitulat „Anotimpuri”....
spot_img
spot_img

INTERVIURI

LIVE